Японските телефонни кабини-аквариуми
top of page
26.jpg

Постове

  • Снимка на автораСю Славева

Японските телефонни кабини-аквариуми

Въпреки че не се използват, уличните телефони в България се срещат все още. За разлика от тях, тези в Япония са поместени в кабини. Те също не се използват, но за разлика от тези у нас предназначението им е доста любопитно.


🐟 По идея на група студенти по изкуства, които наричат ​​себе си 金魚部 (Кингьобу) или Клуб на златните рибки, старите неизползваеми телефонни кабини в Япония са превърнати в аквариуми.


телефонни кабини аквариуми в япония
📷 https://www.spoon-tamago.com/2012/09/11/goldfish-tank-phone-booths-are-popping-up-across-japan/

🐟 Идеята се заражда през 2011 г. като същата година в Япония е инсталиран първият аквариум в Осака. Инсталациите продължават и на следваща година.


🐟 Златните рибки, с които аквариумите са пълни, присъстват в японската култура, срещайки се в художествени произведения от древни времена.



телефонни кабини аквариуми в Япония
📷 https://www.boredpanda.com/phone-booths-transformed-into-goldfish-tanks/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic


🐟 В основата на концепцията на Клуба на златните рибки лежи идеята, че трансформацията на старата телефонна кабина не само отдава почит на една вече остаряла жертва на технологията, но и се прекланя пред японската традиция.


🐟 Посетителите на аквариумите през нощта споделят, че те светят отвътре, правейки аквариума още по-атрактивен.


телефонни кабини аквариуми в Япония
📷 https://www.spoon-tamago.com/2012/09/11/goldfish-tank-phone-booths-are-popping-up-across-japan/


#аквариум#kingyobu#кингьобу#японскиезик#япония#японскизаначинаещи#японскиезикначалнониво#уроципояпонскиезик#уроципояпонски#онлайнуроципояпонски#икигай#онлайнкурсовепояпонски#езиковцентърикигай#japan#japanese#japaneselessons#ikigai#日本#日本語#生甲斐#金魚部

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page