top of page
26.jpg

Постове

  • Снимка на автораСю Славева

Японска гара в скала и без персонал

ЖП гара без персонал, разположена не къде да е, а върху скала. Да, има такава и тя се намира в Япония!


🛤 Разположена в сърцето на планинската страна на Шизуока (静岡), гара Окуойкоджо (奥大井湖上駅) се намира върху скала, заобиколена изцяло от кристалната вода на река Оой (大井川). Гарата е без персонал и е идеалното място за разглеждане на околните забележителности.

shizuoka japan ЖП ГАРА ЯПОНИЯ
📷 @traveler_sui

🛤 ЖП гарата е част от линията Икава. През нея минава старинен червен влак, от чиито прозорци се виждат сините води на езерото.


🛤 Линия Икава е най-стръмната железопътна линия в страната, а влакът, който минава през нея използва последния в Япония механизъм със зъбна рейка и зъбно колело за навигация.


🛤 Освен красивата природа, на гара Окуойкоджо може да се хапне вкусна японска храна.


щизуока япония
📷 Matcha

🛤 Ако посетите дестинацията с любимия човек, имате възможност да заздравите връзката си именно на гарата, защото там е разположен звънец, чието послание (風の忘れ物 или „Нещо, което оставя вятъра назад“) е отправено към духовете. Вярва се, че ако позвъните веднъж на звънеца, те ще благословят връзката ви.


🛤 Помислено е и за любителите на разходките, които могат да се насладят на природните забележителности, минавайки по пешеходна зона, разположена успоредно на релсите.

Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page