top of page
26.jpg

Постове

  • Снимка на автораСю Славева

Историята на Токийската кула (東京タワー)

Ниппон денпатоо (日本電波塔 ) или известна още като Токио тауаа (東京タワー) е стоманена кула, издигаща се на 333 м., което я превръща с 3 м. по-висока от Айфеловата кула.

Японската кула е символ на следвоенното възраждане на Япония като голяма икономическа сила.

📷 net workerz от Pixabay <https://pixabay.com/photos/tokyo-japan-tokyo-2020-4799384/>


Емблематичната забележителност е построена през 1958 г. в парка "Шиба" в Токио. Всъщност Токио тауаа изпълнява функцията на телевизионна и радиотелекомуникацион


на кула. Вместо да бъдат изградени множество телевизионни кули в целия град, е решено да се построи една кула на достатъчна височина височина, че телевизионните сигнали да могат спокойно да бъдат предавани.


Дизайнът на кулата е вдъхновен от парижката Айфелова кула. За разлика от нея Токийската кула има характерен яркооранжев цвят. Освежаването на кулата се случва на всеки пет години, като само една година отнема да се освежи цялата конструкция.


📷 David Mark от Pixabay https://pixabay.com/.../tokyo-japan-city-urban-panorama.../

Ежедневно кулата е осветявана от различни прожектори, които задължително се изключват в полунощ . Японците вярват, че ако двама влюбени присъстват в момента, в който светлините се изключват, със сигурност ще имат 👫 дълга и щастлива връзка заедно.Подобни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page